Kies Lokaal. Stem Partij Sleutelstad.

Morgen is het zover: op 14, 15 en 16 maart kunt u stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Daarmee kunt ú in Leiden het verschil maken.
 
De afgelopen vier jaar heeft het huidige stadsbestuur van D66, GroenLinks en PvdA keer op keer de inspraak van Leidenaren terzijde geschoven, miljoenen bezuinigd op de zorg en ondersteuning van arme stadsgenoten, de lokale lasten enorm verhoogd en massaal gebouwd voor studenten en rijken in plaats van voor Leidenaren met een kleine of gemiddelde portemonnee.
 
Met een stem op Partij Sleutelstad kiest u voor verandering: voor échte inspraak en burgerzeggenschap, voor het terugdraaien van de bezuinigingen op de zorg en ondersteuning van arme stadsgenoten, voor betaalbare woningen voor gewone Leidenaren en voor veilige en leefbare buurten.
 
Voor een lokale partij die politiek voor, door en samen met Leidenaren bedrijft. Met volksvertegenwoordigers die luisteren naar bewoners en andere belanghebbenden.
 
Kies lijst 8, Leidenaren aan de Macht!

Partij Sleutelstad: De Leidse Lijst

Op het stembiljet treft u ons aan als Partij Sleutelstad: De Leidse Lijst. Als enige partij heeft Partij Sleutelstad namelijk een kandidatenlijst die met recht Leids genoemd kan worden. Onze top 10 is een afspiegeling van de Leidse samenleving. Niet alleen academisch geschoolde consultants en beleidsmedewerkers, maar juist Leidenaren met uiteenlopende (beroeps)achtergronden. Met kandidaten die geworteld zijn in de verschillende Leidse wijken en hun sporen hebben verdiend bij de politie, zorg en als ondernemer brengen we nodige praktijk- en levenservaring in de Leidse raad.

Geen woorden maar daden

Bij Partij Sleutelstad blijft het niet bij woorden. De afgelopen vier jaar hebben de (duo)raadsleden van Partij Sleutelstad zich dag in, dag uit ingezet voor de belangen van de Leidse burger. Talloze moties en amendementen zijn er door ons ingediend om het beleid bij te sturen; in tientallen, zo niet honderden vragen hebben we misstanden aan de kaak gesteld en het college gecontroleerd. U kunt het hier allemaal teruglezen.

We namen mede het initiatief voor de referendumverzoeken over LEAD en het Roomburgerpark. Dat heeft ertoe geleid dat er voor het eerst in 13 jaar weer een stadsbreed referendum in Leiden heeft plaatsgevonden.

Vergelijk de partijen

Twijfelt u nog? Ons programma kunt u hier teruglezen. De belangrijkste verschillen tussen Partij Sleutelstad en negen andere partijen hebben we afgelopen maand in infographics op een rij gezet. Op deze pagina kunt u ze allemaal raadplegen.