College gaat plannen discgolfbaan in Cronesteyn eerst toetsen op effecten park

Vanavond hebben Partij voor de Dieren, GroenLinks en Partij Sleutelstad het plan om een discgolfbaan te plaatsen in het polderpark Cronesteyn. Binnen Cronesteyn is geen ruimte voor een discgolfbanen; die tasten namelijk het natuurschoon en de rust van het unieke polderpark aan. Wethouder Paul Dirkse heeft toegezegd eerst te gaan onderzoeken of een discgolfbaan binnen de ecologische kaders past en voor te zullen leggen aan de raad.

In zijn toelichting gaf wethouder Dirkse aan dat de subsidie voor de discgolfbaan is toegezegd zonder dat überhaupt gekeken is of dit in Cronesteyn wel mogelijk is. In de beheerplannen van het park is het grootste deel echter uitgesloten voor activiteiten en daarmee niet beschikbaar voor het vereiste aantal parcours.

Op uitnodiging van stichting Groen Cronesteyn bezochten fractievoorzitter Maarten Kersten en duo-raadslid Thijs Vos afgelopen zaterdag het polderpark om zelf te mogen aanschouwen dat een discgolfbaan niet mogelijk is zonder grote aantasting van het park.