LEAD-Referendumverzoek halverwege; teken voor 26 mei!

LEAD Leiden

Er zijn nog 2200 handtekeningen nodig om het Referendum mogelijk te maken. Steun ons om voor 26 mei de 5000 handtekeningen te halen zodat elke Leidenaar zeggenschap over de handelwijze van B&W en het bouwproject krijgt!

De locatie KPN/Monuta is zeker een kansrijke plek voor woningbouw en zelfs voor middenhoogbouw, maar de hoogte en de omvang van LEAD vinden wij onnodig en onwenselijk. Hoe hoger je bouwt, hoe duurder het wordt en hoe minder duurzaam. De ervaring leert dat een huurappartement met een kale huur van €720,42 vermoedelijk al snel €900 all-in zal kosten, is dat sociaal te noemen?
 
Het Leidse college van B&W en het Rotterdamse projectontwikkelingsbedrijf RED Company B.V. willen een “muur” van drie hoge woontorens van 65, 85 meter en 115 meter (met de naam LEAD) bouwen op de grens tussen enkele buurten in Leiden Noord, bij en aan de Willem de Zwijgerlaan. Partij Sleutelstad is tegen dit megalomane bouwproject dat zonder voorafgaand overleg de bestaande afspraken met wijkverenigingen en ongevraagd zelfs de eigen gemeentelijke maximumhoogte van 70 meter negeert!
 
En dat ook helemaal geen oplossing is voor het woningtekort. Immers, hoe hoger je bouwt, hoe duurder het wordt en hoe minder duurzaam. Alle woningen boven de 70 meter zijn alleen voor de “happy few” en niet voor jonge gezinnen, starters enz. Er wordt dan gebouwd “voor de Amsterdamse Zuidas” en niet voor de Leidenaar. Ook de participatie en inspraak zijn volgens de omliggende wijken zeer slecht verlopen. Daarom willen wij dat er een nieuw plan komt en steunen wij het referenduminitiatief van buurtbewoner.
 
U kunt zowel met DigiD als fysiek een ondersteuningsverklaring tekenen: https://gemeente.leiden.nl/formulieren/referendum/ondersteuningsverklaring-referendumverzoek/