Partij Sleutelstad stelt vragen over verkeersknip bij de Langebrug

© Google Maps

Partij Sleutelstad heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de voorgenomen verkeersknip waarmee de Langebrug tussen de Pieterskerkgracht en Papengracht af wordt gesloten. Dit naar aanleiding van signalen vanuit bewoners dat door deze maatregel de wijk in de praktijk nauwelijks autoluwer wordt, maar voor bewoners wel de overlast toeneemt.

Volgens bewoners is het grootste deel van het huidige verkeer op de Langebrug bestemmingsverkeer. Zij vrezen daarom dat door de verkeersknip het autoverkeer zich simpelweg zal verplaatsen en extra zoekverkeer (naar parkeerplaatsen) in de hand zal werken.  Partij Sleutelstad wil een reflectie van het college hierop.

De gemeente heeft het bureau Goudappel Confeng eerder laten verkennen op welke wijze doorgaand autoverkeer kon worden beperkt op de Langebrug. Hieruit kwam naar voren dat alternatieven zoals toegangsdosering, een zakpaal en/of kentekenregistratie zowel effectiever zijn als minder nadelige gevolgen hebben voor bewoners. Partij Sleutelstad wil daarom weten waarom niet voor deze opties is gekozen.