Politiek Café ‘Participatie bij bouwprojecten’

Op maandag 15 april om 19.30 uur organiseert de fractie een politiek café in De Vergulde Kruik (Haarlemmerstraat 22) over het onderwerp bewonersparticipatie bij bouwplannen. Leden van Partij Sleutelstad, wijkorganisaties en belangstellende Leidenaren zijn van harte welkom. Voor deelnemers staat een drankje klaar. Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst en kan door een berichtje te sturen naar bestuur@partijsleutelstad.nl

Leiden bouwt de komende jaren 8.800 woningen bij. Dat heeft gevolgen voor de omgeving, de voorzieningen en de bereikbaarheid. Op het stadhuis zijn er nu veel bouwplannen in de maak. Hoe zorgen we ervoor dat bewoners echte invloed op deze plannen hebben?

De afgelopen jaren hebben we gezien hoe het niet moet. Bijvoorbeeld met bewoners die door projectontwikkelaars werden gepasseerd of met participatietrajecten die in rechtszaken eindigdenWelke lessen kunnen we daaruit trekken? Hoe kan het beter? Daarover gaan we graag met jullie in gesprek. Tijdens het politiek café vertellen Bart Hendriks (bewonerscomité S.O.S. Mors) en Anton van den Beukel (burgerinitiatief Heel Noord, Één Tuin) over hun ervaringen met bouwprojecten in de Lage Mors en Leiden Noord. De lessen uit het politiek café nemen we mee bij de bespreking van het nieuwe Handelingsperspectief Participatie dat later deze maand in de gemeenteraad wordt besproken.

Hopelijk tot ziens op 15 april!