Voltallige oppositie eist opheldering over zwartlakken WOB-verzoek Roomburgerpark

Het college heeft een informatieverzoek van een Leidse burger over de totstandkoming van het politiek zwaar beladen herinrichtingsvoorstel Roomburgerpark, waarover komende maand een referendum plaats zal vinden, tot zo’n beetje de laatste zin zwartgelakt. “Hoe het controversiële Leidse Roomburgerparkproject tot stand kwam, ligt onder een laag inkt verborgen,” zo kopte het Leidsch Dagblad treffend. De documenten zijn daarmee totaal onleesbaar geworden.

Overheden zoals de gemeente Leiden zijn op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur verplicht om op verzoek van burgers documenten te openbaren. Alleen informatie die de gemeente financieel kan benadelen of de privacy van personen raakt zijn hierop geraakt. Het is maar zeer de vraag of dat bij dit informatieverzoek het geval is.

De voltallige oppositie heeft daarom schriftelijke gesteld aan het college om opheldering te krijgen en eist dat er nog voor het referendum transparantie komt over de gang van zaken rond de totstandkoming van het inrichtingsplan.

U kunt de schriftelijke vragen hier lezen en de zwartgelakte documenten hier.