Te weinig participatie en te veel kunstgras bij het speelveldje aan het Ronnie Biermanpad

Bij bewoners van het Ronnie Biermanpad in de Stevenshof heerst grote onvrede, frustratie en verdriet over de handelswijze van de gemeente bij de herinrichting van het speelveldje voor hun deur. Nadat de gemeente ondanks protesten in de zomer al “afgedankte speeltoestellen” van elders uit de stad op het speelveldje had geplaatst die het landelijke uitzicht ontnemen, is nu ook een ondergrond van kunstgras in felle kleuren toegevoegd. Bezwaren van bewoners zijn van tafel geveegd, klachten worden niet in behandeling genomen en bij pogingen tot contact geeft de gemeente niet thuis. Partij Sleutelstad keurt deze handelswijze af en heeft samen met de Partij voor de Dieren en de SP schriftelijke vragen gesteld.

Partij Sleutelstad vindt het belangrijk dat er voldoende speeltoestellen zijn in de wijk. In de omgeving zijn op korte afstand echter al verschillende speelvelden, terwijl de toestellen op deze locatie wel het woongenot van bewoners aantasten en door bewoners niet gewenst zijn. Door de felle kleuren is de kunstgrasmolen een aantasting van het landelijke uitzicht; bij zonlicht weerkaatsen de felle kleuren zelfs in de ramen van omwonenden. Kunstgras is bovendien alles behalve duurzaam. Bewoners vrezen verder dat de klimboog overlast van hangjongeren gaat aantrekken.

Als het aan Partij Sleutelstad ligt wordt de fysieke leefomgeving in samenspraak met bewoners te worden ingericht. Dat principe is hier duidelijk geschonden, door de plaatsing van speeltoestellen ondanks de bezwaren toch door te drukken en met de onnodige kunstgrasmolen de relatie met omwonenden nog verder op de spits te drijven.

Inmiddels hebben omwonende een petitie gelanceerd die oproept om het speelveldje op een voor iedereen vriendelijke manier in te richten, door de klimboog weg te halen en in ieder geval neutrale kleuren te gebruiken voor de ondergrond. Binnen twee dagen is de petitie al meer dan honderd maal ondertekend. De omwonenden zijn van plan om de petitie als burgerinitiatief bij de gemeente in te dienen.

Lees hier de schriftelijke vragen van Partij voor de Dieren, Partij Sleutelstad en SP. Eerder heeft Partij Sleutelstad ook al een reeks technische vragen gesteld, die hier te raadplegen zijn.