Partij Sleutelstad en PvdA werken aan voorstel voor behoud 3 Octoberhal

Partij Sleutelstad werkt samen met de PvdA aan een voorstel om de 3 Octoberhal in de Mors niet af te breken, maar te behouden. Een groot deel van de raad lijkt hier welwillend tegenover te staan.

Het huidige voornemen is om de sporthal aan de Smaragdlaan te slopen zodra de sporthal aan de Telderskade gereed is, waarbij op de vrijkomende grond ruimte kan komen voor een extra veld voor rugbyclub DIOK en voetbalclub Docos. Het lijkt er echter op dat bij een slimmere indeling beide clubs ook zonder extra veld kunnen.

Partij Sleutelstad vindt het in deze omstandigheden onverstandig om de sporthal nu al te slopen. Samen met de PvdA willen we daarom voorstellen om te onderzoeken of de 3 Octoberhal behouden kan blijven. “Slopen kost zeker meer dan onderzoeken of we er iets mee kunnen,” aldus woordvoerder Famke Güler: “Wat ons betreft moet deze dan ook worden benut om (spel)activiteiten voor Leidse jongeren (12 tm 18 jaar) te creëren. Op dit moment is er voor deze groep Leidse jongeren bijna niks.”

Lees ook: