We want you! Ben jij onze nieuwe fractie-assistent?

Wil jij je inzetten voor de stad? Altijd al de Leidse politiek van dichtbij willen meemaken? Dat kan! Partij Sleutelstad is per direct op zoek naar een nieuwe fractie-assistent.

Wie zijn wij?

Partij Sleutelstad is de enige lokale politieke partij in Leiden. Wij staan voor een democratischer, socialer, duurzamer en veiliger Leiden. In het bijzonder willen wij de invloed van burgers op en in de politiek vergroten. Je leest hier meer over onze standpunten.

Sinds 2018 zijn wij vertegenwoordigd in de gemeenteraad. De fractie bestaat uit drie raadsleden, drie duo-raadsleden en een fractie-assistent (jij!). Verder bestaat de partij uit het partijbestuur en de verschillende inhoudelijke werkgroepen.

Wat ga je doen?

Als fractie-assistent ondersteun je de gemeenteraadsfractie van Partij Sleutelstad in brede zin. Het werk bestaat in feite uit drie onderdelen. Allereerst voer je het secretariaat van de fractie: je bereidt de fractievergaderingen voor, stelt de concept-agenda op en maakt een (kort) verslag. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de online communicatie: je beheert de sociale mediakanalen en schrijft berichten en artikelen voor de website over actuele thema’s. Last but not least, ben je integraal onderdeel van de fractie: je denkt en doet actief mee tijdens de fractievergaderingen en het bepalen van standpunten.

Wat verwachten wij?

  • Je hebt affiniteit met politiek en de uitgangspunten van Partij Sleutelstad;
  • Je kunt zelfstandig werken, maar bent tegelijkertijd een teamplayer;
  • Je beschikt over goede communicatieve, redactionele en organiserende vaardigheden;
  • Je beheerst het Nederlands goed in woord en geschrift;
  • Je kunt goed overweg met sociale media, Microsoft Word en Excel;
  • Je bent analytisch;
  • Je bent flexibel en soms bereid om in de avond te werken

Hoeveel tijd kost het?

Je bent aanwezig op de wekelijkse fractievergadering op maandagavond (2-3 uur). Daarnaast wordt je verwacht bij activiteiten die door de fractie of de partij worden georganiseerd. Verder kun je je werktijden grotendeels zelf bepalen. Het aantal uur per week kan afhankelijk van de politieke agenda verschillen, maar ga uit van gemiddeld 12 uur per week.

Wat bieden wij?

Wij bieden een gezellige en dynamische werkomgeving met ruime mogelijkheden om je te ontplooien. Je maakt de politiek van dichtbij mee en hebt invloed op de standpunten en voorstellen van de fractie. Het fractie-assistentschap biedt je ervaring met het werken in een politieke omgeving en is een verrijking voor je cv. Je krijgt de maximale vrijwilligersvergoeding van €170,- per maand en wordt gratis lid van de partij.

Meer informatie

Voor vragen kun je contact opnemen met Thijs Vos (06-38967196, t.vos@gemeenteraadleiden.nl).

Solliciteren:

Je kunt tot 15 oktober 2023 solliciteren naar de functie van fractie-assistent door het sturen van een motivatiebrief en CV naar info@partijsleutelstad.nl.