NEE = NEE: Wij respecteren het referendum. Geen vierde hockeyveld in het #Roomburgerpark!

Vorig jaar stemden op 15-17 maart 2021 40.569 Leidenaren tegen een vierde hockeyveld in het Roomburgerpark ten koste van groen en miljoenen euro’s belastinggeld. Dat waren meer stemmen dan er in 2018 op de coalitiepartijen en de voorstanders CDA en VVD samen werden uitgebracht.
 
Toch willen sommige partijen alsnog een vierde hockeyveld in het Roomburgerpark aanleggen. In augustus spraken D66, VVD en PvdA zich namelijk uit voor een variant waarbij in een ander deel van het park alsnog een hockeyveld wordt aangelegd. Opnieuw ten koste van groen, circa 70 bomen en miljoenen euro’s belastinggeld. Ook Studenten voor Leiden en het CDA sluiten dit niet uit.
 
Daarmee zou er na 16 maart zomaar een meerderheid kunnen zijn in de raad die via een geitenpaadje de referendumuitslag naast zich neer legt door op een iets andere locatie alsnog een vierde hockeyveld te realiseren. Een gotspe!
 
Bij Partij Sleutelstad staat de uitslag van het referendum als een huis. De uitspraak van de kiezer was glashelder: “Geen aantasting van het groen in het Roomburgerpark.” Afwijken van de referendumuitslag is voor ons een breekpunt. Een groen Roomburgerpark voorziet bovendien in een aantoonbare behoefte van bewoners in de buurt (wandelen, ongeorganiseerd sporten, rust) en heeft een door de stichting vrienden aangetoonde ecologische waarde.
 
Om definitief een einde te maken aan de dreigende inbreuken wil Partij Sleutelstad dat het Roomburgerpark en andere Leidse parken een monumentenstatus krijgen.
Met een stem op Partij Sleutelstad kiest u voor het respecteren van het referendum en voor het groen houden van het Roomburgerpark
 
Check hier hoe andere partijen tegenover het Roomburgerpark staan 👇