Partij Sleutelstad als enige aanwezig bij rondleiding Roomburgerpark

© Stichting De Vrienden van het Roomburgerpark

Afgelopen vrijdag bezocht lijsttrekker Thijs Vos als enige het Roomburgerpark, voor de rondleiding die Stichting Vrienden van Roomburgerpark hadden georganiseerd voor wethouder Dirkse en politieke partijen om te tonen hoeveel bomen en groen er ook in de nieuwe variant voor een vierde hockeyveld in het Roomburger(sport)park verloren gaan.

In de notitie van het stadsbestuur wordt namelijk slechts eufemistisch gesproken over dat ook in deze variant het Roomburgerpark niet ongeschonden blijft; in de commissie werd zelfs beweerd dat het maar om vier à vijf bomen zou gaan. Niets is minder waar: Uit bezichtiging ter plaatste blijkt dat het om een behoorlijk deel van het park gaat met maar liefst circa 70 bomen.

Helaas schitterden de partijen die beweren dat het allemaal wel meevalt in afwezigheid.

Partij Sleutelstad maakt zich hard voor het respecteren van het referendum. „Leiden heeft gestemd tegen een vierde hockeyveld in het Roomburgerpark”, vertelt lijsttrekker Thijs Vos aan het Leidsch Dagblad. „Ten eerste tegen de opoffering van het groen. Ten tweede tegen de miljoenen belastinggeld dat met het plan gemoeid ging. Dat de stem van de burger wordt genegeerd is een schoolvoorbeeld van wat er mis gaat wat betreft burgerparticipatie.”

Vos vervolgt dat we zuinig moeten zijn met ons weinige Leidse groen: “In ons partijprogramma staat onder meer dat we de parken Cronesteyn en het Roomburgerpark een monumentale status willen laten toewijzen, om dit soort plannen in de toekomst te voorkomen.”

Leidsch Dagblad – Politieke privérondleiding; amper animo voor informatieronde Vrienden van het Roomburgerpark